Ervaring van een pleeggezin

8 Aug, 2018

Ervaring van een pleeggezin …..

Vakantie vieren, hoe mooi is dat! We zijn deze weken in Nederland om onze twee Caribbean pleegkinderen te laten zien waar onze roots liggen en samen tijd door te brengen met onze twee biologische kinderen die in Nederland studeren. Vier weken lang: een voorrecht om dit met elkaar mee te mogen maken! De drive om dit samen te ondernemen is jaren geleden ontstaan. Wat gebeurde er toen?

Ruim tien jaar geleden woonde er tijdelijk een zachtaardige, beetje onzekere jongen in ons gezin. Na verloop van een aantal jaren werd hij geadopteerd. Hij had het bijzonder naar zijn zin in dat nieuwe gezin, wederzijds was er een ‘klik’. Op een gegeven moment planden de adoptief ouders een korte vakantie, toen hun zoon daar hoogte van kreeg reageerde hij ‘… en waar ga ik dan naar toe …’. Hij was gewend dat wanneer zijn pleegouders om het jaar op verlof naar Nederland vertrokken , de pleegkinderen uit het gezin gingen logeren bij vrienden op Curaçao. Vanuit de pleegouders geredeneerd best begrijpelijk: negen tickets Cu – Ned. en verblijfkosten is nogal begrotelijk!

 

Maar vanuit het perspectief van de pleegzoon was de boodschap ‘je hoort er helemaal bij ….. behalve als we op vakantie gaan’. Zich dat te realiseren was een wijze les voor de pleegouders!

En deze vakantie is de boodschap voor onze pleegkinderen ‘je hoort er helemaal bij ….. óók als we op vakantie gaan’.