Famianan di Kriansa den Karibe

Hier vind u een aantal posts die vanaf maart 2018 op de Facebook pagina Famianan di Kriansa den Karibe zijn geplaatst. Het volledige overzicht vind je op hun Facebook pagina.

Famianan di Kriansa den Karibe is opgezet door een aantal pleegouders op Curaçao. Het doel van deze pagina is om door 2 wekelijkse posts pleegzorg onder de aandacht te brengen bij ‘Yu di Kòrsou’, informatie verstrekken over ontwikkelingen binnen de pleegzorg wereldwijd en pleegouders op Curaçao in contact te brengen met elkaar.

De Facebook pagina valt niet onder het beheer van fundashon Gideon, maar omdat de missie van beide initiatieven zoveel raakvlakken heeft wordt een selectie van de posts van Famianan di Kriansa den Karibe ook op de website van fundashon Gideon geplaatst.

 

December: feest en gezelligheid!

December: feest en gezelligheid!

December 2018, de laatste maand van dit jaar. Voor veel mensen een maand van gezelligheid: ... samen eten, samen rond de kerstboom cadeautjes en goede wensen uitwisselen, samen naar het strand. Een maand speciaal voor het gezin, voor familie en goede vrienden....

E posishon di un mayor di kriansa

E posishon di un mayor di kriansa

Dia 25 di òktober 2018 tabata tin un artíkulo den Trouw, un korant Hulandes, di e direktor di NVP- Sr. Peter van der Loo (NVP = Asosiashon Hulandes pa kuido di kriansa). E posishon di un mayor di kriansa hopi biaha ta desigual i vulnerabel! ‘Apesar ku mayornan di...

De Steen

De Steen

Voor ‘goede’ pleegzorg zijn informatie over ontwikkelingen en procedures belangrijk. Maar de basis is: wáárom wilde je pleegouder zijn!

Pleegkind in je gezin, wat houdt dat in.

Pleegkind in je gezin, wat houdt dat in.

De NVP (De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen) lanceert deze week het project ‘Een pleegkind in je gezin, wat houdt dat in’. In dit project zijn er informatiefolders gemaakt voor de omgeving van pleeggezinnen.

Burgervoogdij 2

Burgervoogdij 2

Communiceren is soms net als kwartetten. Heb jij voor mij ‘kennis en ervaring’. Ja, dat heb ik en mag ik dan van jou ‘natuurlijke verbindingen’.

Burgervoogdij 1

Burgervoogdij 1

Burgervoogdij in Nederland om de professionalisering beheersbaar te houden en op Curaçao om professionalisering te stimuleren.

Ervaring van een pleeggezin

Ervaring van een pleeggezin

Voor pleegouders is het belangrijk te realiseren wat een actie / opmerking / besluit inhoudt voor hun pleegkind.

Ziende blind en horende doof …..

Ziende blind en horende doof …..

Soms zoek je stad en land af om iets te vinden en dan blijkt het net voor je neus te liggen. Maakt niet uit, links om of rechts om als je je doel maar bereikt.

December 2018, de laatste maand van dit jaar. Voor veel mensen een maand van gezelligheid: … samen eten, samen rond…

Gepostet von Famianan di Kriansa den Karibe am Freitag, 14. Dezember 2018