Burgervoogdij 2

19 Sep, 2018

Een week geleden heb ik, n.a.v. het artikel over ‘Burgervoogdij’ van 23 augustus jl, geskyped met Mariska van der Steege. (http://mariskavandersteege.nl). Altijd leerzaam om met iemand van gedachten te wisselen!

Mariska vertelde dat zij uit waren gekomen bij het al bekende concept ‘Burgervoogdij’ toen zij gingen nadenken over de vergaande professionalisering binnen de gezinsvoogdij (pleegzorg) in Nederland. En op Curaçao is de aandacht gevallen op ‘Burgervoogdij’ omdat hier professionalisering van pleegzorg stagneert. Een verrassende ontwikkeling: de ene partij wil professionalisering binnen de perken houden en de andere partij zoekt er naar deze juist op gang te brengen. En dan komen we elkaar ergens in het midden tegen. Hoe mooi kan het zijn: van elkaar leren omdat je mijlenver uit elkaar ligt! De een leert van kennis en ervaringen en de ander leert van de natuurlijke verbindingen. Het gaat de goeie kant op!

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, oceaan, lucht, wolk, buiten, water, tekst en natuur